rafting tips

10 Wildwater Rafting Veiligheids Tips

Of u nu op vakantie bent of gewoon uit het huis komt om af te koelen, is Wild water rafting een leuke en verfrissende buitenactiviteit en een geweldige manier om buiten te genieten, ongeacht uw vermogen of ervaring. White water rafting is niet alleen voor de gekke hard core mountain mensen meer. Deze populaire sport is nu meer hoofdstroom dan ooit tevoren. Geen woordspeling bedoeld. Maar er zijn een paar stappen die u en uw familie kunnen nemen om ervoor te zorgen dat uw witte waterervaring een goede is die u jarenlang op uw positieve manier terugvindt.

Rafting is leuk! Door een paar veiligheidsregels te volgen, kan het nog leuker zijn. Hier zijn 10 veiligheidsregels die u en uw familie zullen helpen om te genieten van de geweldige openluchtervaring die bekend staat als Wild water rafting.

Kies een erkende en professionele rafting outfit.

Bij het winkelen voor een outfit, stel de winkelier vragen. Kijk hoe lang ze zijn geweest onder de huidige eigendom. Vraag ze wat voor hun trainingen hun gidsen heeft en welke overheidsinstantie beheert hun outfitters vergunning en trainingspraktijken. Dit laat u weten dat u met een professionele outfitter werkt. Het kiezen van een professionele outfitter zorgt ervoor dat de volgende regels worden gevolgd.

Draag altijd een reddingsvest of persoonlijk flotatie apparaat.

Hoewel alleen omdat je een reddingsvest draagt, betekent het niet dat het je leven redt. Het moet correct gedragen worden. Alle gespen moeten worden geknipt en de jas moet goed aan je lichaam worden gemonteerd. De truc is hier om de jas in te stellen zodat je kan ademen, maar de jas mag niet over je hoofd worden getrokken. Altijd uw professionele gids past bij uw jas. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm.

Wees veilig en comfortabel. Draag de beschermende uitrusting.

Draag altijd een helm, ongeacht het niveau van rafting waaraan u deelneemt. Laten we het zien, je zou je kinderen niet laten fietsen of rolschaatsen zonder een helm gaan, waarom gaat het raften zonder rafting? Het maakt gewoon goed gevoel.

Zorg ervoor dat u de juiste buitenkleding hebt voor de dag.

In het vroege voorjaar kan het water een beetje koud zijn. Het dragen van een nat pak, spatten jas en goede rivierschoenen kan de reis veel comfortabeler maken, zodat u de spanning kunt genieten zonder de chill. Sommige outfitters huren dit toestel. Een gerenommeerde outfitter zal voor u een uitrusting hebben. Ontdek voordat u reserveert als de outfitter voor u een uitrusting heeft. Raft Masters omvat dit toestel als onderdeel van het pakket zonder extra kosten. Aan de andere kant van het spectrum: wees voorbereid op zonnige heldere dagen. Dit kan worden bereikt door het dragen van snel drogende kleding zoals poly-pro en het dragen van zonnebrandcrème en een goedkope zonnebril met UV-bescherming. Raft Masters verkoopt zonnescherm, zonnebril en riemen voor je zonnebril, zodat je ze niet kwijt. Vergeet niet dat zonnebronnen snel op hogere hoogte kunnen optreden en kan ernstig zijn. Zonnebrand of hypothermie zijn niet leuk.

Houd de peddel goed vast.

Het behoud van de paddle kan een enorme veiligheidszorg zijn. Eén hand moet aan de basis van de peddel op de as liggen. De andere kant moet altijd aan het uiteinde van de as over de “T” greep liggen. De “T” -greep is gemaakt van hard plastic en kan de ogen verduisteren en tanden uitklappen. Als u uw hand over de “T” -greep houdt, houdt u de controle over de paddle en kudde de slag als het zou gebeuren. Vraag uw professionele commerciële gids voor de juiste techniek.

Blijf in de boot!

Dit klinkt als gezond verstand, maar het kan gebeuren. Eén minuut zit je in de boot en de volgende ben je erbij aan het zwemmen. Bij het raften, let op en let op de rotsen die van stroomafwaarts komen. Uw gids kan een commando genaamd “Bump” gebruiken, net voordat de boot een rots treft. Als je gids uitroept, leun je “Bump!” In, terwijl je je “T” -greep op de vloer van de boot plaatst. Zorg ervoor dat u uw hand nog steeds over de greep houdt. Als het commando “Bump” correct wordt uitgevoerd, zal je bladzijde van de paddle in de lucht komen en je vuist over de greep staat op de vloer van de boot. Dit zou je in de boot moeten houden. Nadat de boot botst met de rots, ga terug naar je stoel en wees klaar om te peddelen. Als u uit de boot valt, is het belangrijkst om te doen … NIET PANIC! Vind je boot. De meeste keren wanneer iemand uit de boot valt, komen ze vlak naast de boot op. Pak het zo, dat je niet wegdrijft. Als u een paar meter van de boot bent, zwem je naar de boot. Als je opkomt en je ver weg bent van de boot, zoek dan naar andere reddingsopties, andere boten of de rivier. Onthoud, er zijn twee rivierbanen voor uw gemak, één aan weerszijden van de rivier. Als je in paniek raakt, denk je niet aan terug naar de boot en de redding wordt moeilijker. Uw gids gaat hierbij in detail uit tijdens de veiligheidsspraak voor de reis.

Ken de juiste zwemtechnieken.

Bij het zwemmen in de rivier, of u uit valt of voor een plezier springen, zijn er twee technieken. De eerste is de “Down River Swimmers Position”. Dit is op je rug, neus en tenen naar de hemel met je hoofd omhoog zodat je kunt zien waar je heen gaat. Voeten naar beneden met je knieën een beetje gebogen. Op deze manier, als u in contact komt met een rots, kunt u uw voeten en benen gebruiken als schokdempers en de rots afdrukken. Wapens moeten naar je kant zijn om jezelf in de hand te houden. Een handige hint hier: houd je boude op. Als je met je kont in het water zit, vind je een rots en brengt je een aantal interessante kneuzingen naar huis. Jongens, houd je benen bij elkaar. Als je een rots raakt, noemen we deze ‘romancing the stone’. ‘Er is een paar weken later geen romantiek. De tweede zwemmerspositie wordt steeds populairder en meer behalve in reddingssituaties. Deze positie staat op je buik en doet je beste Michael Phelps-impersonate. Wijs naar waar je wilt gaan. Zwem tot je uit de rivier bent. Ook zal je gids uitleggen wanneer het beste is om welke zwemmende positie te gebruiken.

Als u ervoor kiest om te zwemmen naar de kust, zwem helemaal naar de kust. Sta nooit op in bewegende stroom. De meeste gidsen lopen nooit in water over hun shins. Dit voorkomt een situatie die “Foot Entrapment” noemt, waar u uw maat 9 voet in een maat van 8 holes of een kraak in de bodem van de rivier plaatst. Dit is niet een goede plek om te zijn, maar het is zo makkelijk om niet in deze situatie te komen, loop gewoon niet in de rivier. Het is zo makkelijk.

Veiligheid instructies.

Wanneer u voor de reis de veiligheidsgesprek van uw gids vermeldt, besteed extra aandacht aan het gedeelte over hoogvlakken. Hoogvlakken is een opdracht dat uw gids kan uitlokken als een laatste slootpoging om de boot te vermijden. Onthoud: niet paniek! De kans is dat dit niet zal gebeuren, maar als u dat doet, wilt u dat u tijdens de veiligheidsspraak heeft gewerkt. Deze situatie heeft de neiging om zowel gidsen als klanten uit te drukken, maar het is echt een super makkelijk commando om uit te voeren. Als de boot een rots trekt of hydraulisch komt, is de boot meestal in een zijwaartse positie in de rivier. Waterdruk zal op de stroomopwaarts kant van de boot bouwen, die de boot kan omdraaien. Maar als je gids Johnny ter plaatse is en roept: ‘High-side!’ Moet je naar het stroomafwaarts deel van de boot gaan (zoals het water beweegt) door je gewicht op te geven aan de stroomafwaarts buis van De vlot. Makkelijk! Vergeet niet altijd de richting te voeren die de rivier stroomt: stroomafwaarts.

Raak nooit in paniek!

In paniek raken is een verspilling van tijd daarnaast gevaarlijk.

Luister naar je gids tijdens de veiligheid- instructies in en op het water.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *